På Telemark Airshow gikk alt strake veien til himmels. . .  

. . .  men det skjedde ikke på Svalbard lufthavn i går.

Men for å ta showet på Notodden først, det var virkelig en del halsbrekkende øvelser. Og det er ikke slik at jeg egentlig har flydilla.

Snarere tvert imot.

Men når man har fått fotodilla er det brått mye forskjellig som blir interessant.

Til dette showet kom det fly og piloter fra mange steder i landet.

Det var mange imponerende øvelser som ble utvist.

Jeg vet bestemt at jeg ufrivillig ville levert måltider fra siste døgn om jeg skulle vært med på noe av dette.

Og det var heldigvis mye røyk uten ild.

Men jammen ble det litt pyro med mer ild enn planlagt også. Og det er jo helt på sin plass at speakeren sier fra over høyttalerne at de 8-10 som prøver å smugrøyke mellom ca 10 000 andre fremmøtte burde skjønne selv at man ikke røyker på en flyplass. Med mange fly på bakken og i luften til enhver tid. Og store tanker fulle av drivstoff.

Så da var det godt å se at bakkemannskap og brannvesen kom kjapt til stede og slukket gressbrannen som oppsto etter litt pyroshow på bakken.

Vi var ikke til hele oppvisningen var slutt. Men det var en nydelig avslutning for oss å se et seilfly som viste luftballett.

Det hele hadde antagelig foregått i total stillhet om det ikke var for den mektige musikken som ble spilt underveis.

Det var en øvelse med stor ståpelsfaktor.

I går kveld hentet jeg Søtnosa på Knutepunktet i Kongsberg, etter noen dagers tur opp til sin hjertens kjær som for tiden jobber på Svalbard. Flyplassen der er, sett i målestokk med de fleste andre flyplasser, rett og slett bitteliten. Det er èn flyavgang pr dag, de dager det i det hele tatt er avgang. Og når personalet med dette ansvarsområdet allikevel ikke klarte å få sendt med bagasjen til de reisende, vel DA var det noen som gjorde jobben sin ganske kleint.  Jeg er glad de ikke satt i kontrolltårnet for å si det sånn. . .

Hilsen ei Fotokjerring som liker seg best på bakken.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anlaug BJ

Anlaug BJ

56, Kongsberg

Er lidenskapelig opptatt av foto; naturmotiv, gamle steder, historien bak, mennesker jeg kjenner og mennesker jeg møter. Jeg ønsker å dele bilder og små historier om det jeg finner langs min vei. Du vet, jeg fant, jeg fant.

Kategorier

Arkiv

hits